Tym razem to ja przychodzę z prośbą o pomoc

Jestem na etapie wybierania lokalu pod moją wymarzoną włoską restaurację i marzy mi się, aby zachować tam nieco industrialny, surowy styl. Oczywiście odpowiednio zadbam o to, żeby mimo to wnętrze było zachęcające i przytulne, cały plan już mam w głowie

Ale potrzebuję porady w jednej kwestii, a mianowicie jak widzicie temat widocznych, niezakrytych przewodów wentylacyjnych? Jeden z lokali, który mam na oku, jest pod tym względem zupełnie niewykończony, całkowicie surowe kanały wentylacyjne pod sufitem. Przyszło mi do głowy, żeby to jakoś zakryć, zabudować, a później pomyślałem - w sumie po co? To może się nawet nieźle wkomponować w moją wizję. Nie wiem tylko, czy to moje spaczenie, czy faktycznie to może zdać egzamin. jakie macie zdanie? Obawiam się, ze system wentylacji i tak będę musiał tam nieco zmodernizować, zakupić nowe kanały wentylacyjne itd. i kiedy będę to robił, to wolałbym już mieć pewność, czy będą na widoku, czy nie, żeby pod tym kątem wybierać stylistykę.
A więc pytanie do was - bywaliście w takich "industrialnych" knajpach z wentylacją na wierzchu? Jak wam się podoba ten styl i czy warto w to iść? Dzięki z góry za każda opinię
